Serc

Gemeentebestuur Leiderdorp

Bestuur

Voor website klik altijd op tekst in blauwe kop.

Samen kom je verder!

De bedoeling is dat mensen zo lang en zo zelfstandig mogelijk samenleven in Leiderdorp. Hoe kunnen we elkaar daarbij helpen als dat nodig is? Helpt u zelf mensen in uw omgeving? Of denkt u aan de overheid als het gaat om zorgen voor elkaar? Kijk op "samenleiderdorp" klik op de titel en volg de nieuwsberichten in Gemeente aan Huis. 071-5458531 of samen@leiderdorp.nl

In de polders van Leiderdorp voltrekt zich eveneens een ecologische ramp

10 t/m 14 september – Theatervoorstelling

Zo’n 60 tot 70 procent van de boerenlandvogels zijn we in Nederland al kwijt geraakt en de aantallen gaan nog steeds gestaag achteruit. Op het Europese en Nederlandse platteland voltrekt zich de ecologische ramp die al jaren geleden door eurocommissaris Sicco Mansholt werd voorspeld. Precies de man die zelf verantwoordelijk was voor het Europese landbouwbeleid en spijt kreeg van zijn eigen beleid. Hoe kon het zover komen en waarom kwam hij tot inkeer?

In de zomermaanden van 2014 trekt de locatievoorstelling MANSHOLT door Nederland. Een pakkend theaterstuk over voormalig landbouwminister en eurocommissaris Sicco Mansholt. Het thema: Zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? Een verhaal over een man die spijt krijgt van zijn eigen beleid en in conflict raakt met zijn omgeving en met zichzelf.

10, 11, 12, 13, 14 September 2014
Stadsboerderij Uit Je Eigen Stad
Marconistraat 39
3029 AG Rotterdam

Ga naar Mansholt-Theater via deze link

MANSHOLT speelt in Rotterdam op de stadsboerderij Uit je eigen stad. De boerderij is gestart in 2012 en ligt midden in stad, in de fruithavens achter het Marconiplein.


En voor de polders van Leiderdorp = Goed gras, gezonde koeien

“Hoe gevarieerder het grasland, hoe beter voor de koeien”. Schakel om naar biologisch. “ bovengronds mest uit rijden. Drijfmest is niet goed voor het gras; het ziet er nooit gezond uit. Gebruik vaste mest uit de stal, vermengd met stro. De samenstelling van het gras veranderd, het wordt voller en er komen bloemen in. Veel boeren spuiten het eerste paardenbloemetje dat opkomt plat, maar daar zit juist heel veel in voor de koeien!”

Interesse lees verder

Open Monumentendag in Oude Dorp

Op 14 september 2014